10 fordele ved at vikle sit barn

I forlængelse af mit Mommyview koncept, som jeg har kørende her på bloggen, så har jeg spurgt Christina ovre fra bloggen FruFrilda, om hun ville skrive en lille smule om det at vikle sit barn.
Christina har læst en del om det at vikle sit barn, så det er ikke så lidt hun ved! Og så er hun i øvrigt uddannet ergoterapeut, så deraf ved hun noget om børns motorik. Christina er i gang med en kandidatuddannelse, og har adgang til forskningsartikler på SDU, så derfor er hun meget interesseret i hvad forskningen siger.
Meget oplagt til at give videre til andre mødre! 

1. Det beroliger nervesystemet, hvorfor baby har ro til at udvikle sig i både følelsesmæssigt, kognitiv, sprogligt, social og motorisk retning.

2. Gråd reduceres med op til 85%. Dog har enkelte studier vist, at der ikke er den store effekt på børn med kolik. Men mon ikke det er et forsøg værd?

3. Vikling mindsker stress, fordi det beroliger nervesystemet = mindre grædende baby.

4. Vikling reducerer smerte, bl.a. fordi det udskiller kærlighedshormonet oxytocin. Og det vil vi gerne alle have meget mere af! Oxytocin udskilles både hos mor og barn. Win win.

5. Vikling stabiliserer core muskulaturen, fordi baby følger omsorgspersonens bevægelser. Det betyder, at motorikken bliver lige så fint udviklet af at sidde tæt på mor eller far og bliver ikke forsinket af den grund.

6. Vestibulærsansen styrkes, hvilket betyder at bl.a. balanceevnen stimuleres.

7. Det styrker tilknytningen mellem omsorgsperson og barn, hvorfor f.eks. risikoen for fødselsdepression/belastningsreaktion mindskes.

8. Det kan have store fordele hos børn med vanskeligheder eller specielle behov. F.eks. børn med autisme eller for tidligt fødte(som der findes virkelig mange studier på).

9. Det er vildt praktisk at vikle, fordi du så har hænderne fri til at gøre noget andet.

10. Du aflaster din ryg, skuldre og arme.

Og så til allersidst….hvis du ikke passer på, bliver du simpelthen bidt af det og kommer til at bruge rigtig mange penge på fine vikler. God fornøjelse!

Har du lyst til at læse Christinas oprindelige indlæg om at vikle dit barn, så kan du klikke HER.

TUSINDE tak til kære FruFrilda for at dele sin viden med os andre!

God aften!
Knus og kram J <3

Skriv et svar