8 tips til en studerende

Nu starter et nyt skoleår snart, og jeg er én af dem, som skal tilbage på skolebænken. Jeg har altid gået meget op i, at holde styr på mine ting til skolestart, men i år er lidt anderledes, fordi jeg jo er blevet mor siden sidste gang jeg sad på skolebænken. Der er meget på hjemmefronten at holde styr på i forvejen, så alt jeg skal huske til skolen, altså lektier, ture med klassen osv. skal bare være i orden.
Derfor har jeg også skrevet en lille “huskeliste”/tips til skolestart. Denne kan bruges til 1. klasse såvel som gymnasiet. 

 1. Find en taske, som du ved, at du kan holde ud at gå rundt med.
  Også når der er en computer i + bøger.
 2. Sørg for at have et penalhus pakket med:
  Blyanter, viskelæder, blyantspidser, kuglepen, overstregnings penne, lineal
  og ved siden af er en god advanceret lommeregner virkelig god!
 3. Køb en praktisk kalender til at skrive lektier ned i. Her kan man også skrive andre ting ned, som man måske tænker, at man nemt ville komme til at glemme ellers.
 4. En drikkedunk til vand! Det er nemt at købe en vand hver dag oppe i skolen, men det er nemt sparede penge, hvis du selv fylder en op hjemmefra.
 5. Notepads, blokke med linjeret papir eller andet til at skrive ned på i timerne. Er du venstrehåndet som mig, så undgå noteshæfter med ringe i midten! Her har jeg dog valgt at lave en undtagelse med min kalender 🙂
 6. Køb små stickers til at sætte i toppen af siderne på bøgerne, så du ved hvilke sider der er vigtigst at læse. Det vil 100% hjælpe dig til eksamen og når du kommer hjem og skal lave lektier.
 7. Minimer vægten af din taske ved at pakke den aftenen før næste skoledag. Tjek dit skema, og pak kun det nødvendige. På den måde glemmer du ikke noget om morgenen og har samtidig mere tid til morgenmad, gøre klar osv.
 8. Lidt sammenhængende med nummer 7. Generelt er det mest overskueligt, hvis man finder alt klar til dagen efter. Tøj, madpakke, vand, skoletaske osv. Det gør ens morgen meget mindre stressfyldt og man er sikker på at man ikke glemmer noget.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg håber I kan bruge disse tips til noget, og er der noget jeg har glemt, så skriv lige en kommentar forneden, haha. Alle hoveder husker ikke ens 😀

God solskinsdag, og håber I kan holde varmen ud.

Knus J <3

2 comments / Add your comment below

 1. God liste. Så er det bare at komme på ideer til madpakken. Gerne noget man kan tage op af fryseren så som pølsehorn, pizzasnegle og pirogger. Har du flere madpakke-ideer?

Skriv et svar